dinsdag 28 april 2015

Ouders Maddie McCann krijgen half miljoen wegens smaad

Kate en Gerry McCann laten een politiefoto zien van hoe hun ontvoerde dochter Maddie er nu mogelijk uit zou zien. © epa.



Een rechercheur van de Portugese politie moet 500.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. Hij werd door de rechtbank in Lissabon veroordeeld wegens smaad. In een boek beweert hij dat zij bij de verdwijning van hun dochter betrokken waren.

De ouders hadden 1,2 miljoen euro schadevergoeding geëist van politieman Goncalo Amaral. Behalve voor zichzelf wilden zij ook geld zien voor Madeleine en haar tweelingbroertje en -zusje, maar de rechter kende alleen Kate en Gerry McCann elk 250.000 euro toe.

De rechter in Portugal neemt het de voormalige inspecteur zeer kwalijk dat hij 'controversiële meningen' heeft geuit 'alsof het waarheden zijn'. De McCanns zijn volgens hem geschaad door het boek 'De waarheid over Leugens'. Het boek mag in Portugal niet meer worden verkocht of herdrukt. Goncalo heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Madeleine McCann verdween in mei 2007 uit een vakantiehuis in de Algarve, luttele dagen voor haar vierde verjaardag. De zaak is nooit opgehelderd.



Maddie McCann op het moment van haar verdwijning in 2007. © epa.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten