dinsdag 28 april 2015

Professor laat klas zakken: Geen van jullie verdient het om te slagen

Een professor aan de Texas A&M Universiteit heeft drastische maatregelen genomen om het gedrag van zijn studenten aan de kaak te stellen. Omdat de school niet reageerde op zijn klachten over de onhandelbare klas, besloot hij dat het genoeg was geweest: hij stuurde een e-mail naar de ongeveer 30 studenten en liet hen weten dat ze allemaal gezakt zijn voor het vak.

,,Geen van jullie verdient het - naar mijn mening, gezien jullie gedrag tijdens deze les - om te slagen of af te studeren", schreef professor Irwin Horwitz in de e-mail die gepubliceerd werd door Inside Higher Ed.

Hij had het over het spieken, de scheldwoorden die hij naar het hoofd geslingerd krijgt, de gevechten tussen studenten, de roddels en het feit dat hij zich onveilig voelt in zijn eigen klaslokaal.

Hij bracht ook de school zelf op de hoogte van de e-mail, want - zoals verwacht - begonnen studenten al snel te klagen. ,,Dit is jullie probleem nu", klonk het.


Onhandelbaar
Volgens de man was de klas zo onhandelbaar dat hij de rest van het semester geen les meer wil geven. Het departementshoofd neemt nu zijn taak over.

Horwitz geeft naar verluidt al twee decennia les in het vak management aan zes universiteiten en beweert volgens The Washington Post dat deze groep de ergste was in zijn hele carrière. ,,Deze klas is uniek. Ik heb nog nooit een hele klas laten zakken", aldus de man tegenover KPRC.


Niets van aan
De vicepresident van de universiteit, Patrick Louchouarn, liet echter weten dat niemand zou zakken voor het vak, omdat 'de enige reden waarom een student niet zou slagen is omdat hij of zij niet naar verwachting had gescoord voor die specifieke les.'

De universiteit zal de aantijgingen van Horwitz wél onderzoeken. ,,De school denkt enkel aan het slagen van deze kinderen en om zoveel mogelijk geld te verdienen", zegt de teleurgestelde professor. ,,Ik heb mijn nek uitgestoken voor wat ik dacht dat het juiste was."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten