donderdag 15 september 2011

'Aanval op Kadaffibolwerk Sirte begonnen'


TRIPOLI - Troepen van de nieuwe machthebbers in Libië hebben de aanval geopend op Sirte, een van de laatste bolwerken van de verdreven dictator Muammar Kaddafi. Zij trekken de stad vanuit het westen en vanuit het zuiden binnen. Dit heeft een correspondent van de Arabische nieuwszender al-Jazeera ter plaatse donderdag gemeld.

Ook Arabische media hebben dit nieuws gemeld.

Een konvooi van zeker 900 gepantserde voertuigen was 's middags vanuit Misurata naar Sirte getrokken om „de stad te bevrijden en de onafhankelijkheidsvlag te hijsen”, aldus de legerwoordvoerder. De daken van de voertuigen zijn geel-rood geverfd om te voorkomen dat de NAVO ze aanziet voor voertuigen van Kaddafi en luchtaanvallen uitvoert. Een commandant zei: „We draaien de rollen om met Kaddafi. Wij werden in Misurata op drie fronten aangevallen en nu vallen we Sirte op drie fronten aan.”







Een van de strijders is inmiddels omgekomen en vijf anderen zijn gewond geraakt, aldus een NTC-legerwoordvoerder. Een dokter hield het op 20 gewonden en 1 dode.

Een strijder die met een dozijn mannen terugkeerde uit het centrum van Sirte zei: „Er zijn veel scherpschutters en ze schieten op ons met zwaar geschut. We gaan winnen of we gaan dood.”

Een commandant liet weten dat de gevechten 's nachts zullen doorgaan en dat de strijders alle huizen langs zullen gaan. „Alleen door van deur tot deur te gaan kunnen we zeggen dat deze plaats zich heeft overgegeven.”

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten