zaterdag 19 november 2011

Afrikaanse slaven bevrijd na reportage van CNN

reuters

Honderden Afrikaanse vluchtelingen die vastgehouden werden in de Sinaï-woestijn zijn via Egypte naar Israël kunnen gaan. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De slachtoffers komen voornamelijk uit Soedan en Eritrea en werden vastgehouden door Bedoeïense mensenhandelaars.
De CNN-reportage "Death in the Desert" bracht de mensonterende toestanden aan het licht. De vluchtelingen werden tijdens hun gevangenschap behandeld als slaven en vrouwen werden er verkracht.







De mensenhandelaars eisten geld van hun families in ruil voor hun vrijlating. Daarnaast werden er aanwijzingen gevonden dat er sprake was van organenhandel. Zo werden verschillende slachtoffers dood teruggevonden in de woestijn.

Kort na het uitzenden van de reportage werden meer dan 600 Afrikaanse vluchtelingen vrijgelaten, zo zegt Hamdi al Azzazy, lid van de mensenrechtenorganisatie New Generation Foundation for Human Rights. "Veel mensenhandelaars vreesden vervolgd te worden, en beslisten daarom het merendeel van de vluchtelingen vrij te laten. (belga/edp)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten