donderdag 17 november 2011

Drietal stapt naar VN wegens haatzaaierij Wilders

© reuters

Drie Marokkaanse Nederlanders hebben bij het VN-Comité voor de Mensenrechten in het Zwitserse Genève een klacht ingediend tegen Nederland. Ze vinden dat ze onvoldoende zijn beschermd tegen 'haatzaaien op grond van religie en ras', waarmee ze doelen op uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders. Dat maakte advocaat Ties Prakken van Böhler Advocaten vandaag bekend.
Het drietal voelt zich in de steek gelaten na de vrijspraak door de rechtbank in de zaak tegen de PVV-voorman. 'Zij beschouwen dit als vrijbrief voor Wilders om migranten en moslims te blijven wegzetten als gevaar voor de Nederlandse samenleving', zo staat in een verklaring.








De Marokkaanse Nederlanders stappen nu naar het VN-Comité voor de Mensenrechten omdat het internationaal verdrag voor burgerlijke en politieke rechten hen wel zou beschermen tegen haatzaaien. Het comité ziet toe op naleving van dit verdrag. De klagers zien dit als een van de laatste juridische mogelijkheden om Wilders te stoppen.

De procedure bij het VN-comité is schriftelijk en kan volgens de advocaat lang duren. De drie hebben zich in de aanklacht eveneens beklaagd over het feit dat zij onvoldoende gelegenheid hebben gehad om invloed uit te oefenen op het proces, 'als gevolg van de slechte rechtspositie van slachtoffers in het Nederlandse recht'.
Wilders maakt zich niet druk om de klacht van de drie. 'Hun actie maakt een beetje een zure indruk van slechte verliezers, maar ik lig er geen seconde wakker van. Al gaan ze naar de koning van Mars, ze doen maar', stelde hij in een reactie. Wilders benadrukte daarin verder dat hij geen haat heeft gezaaid en dat de rechter dat ook heeft geconstateerd. (ANP/Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten