maandag 14 november 2011

Congolese vulkaan bezorgt toeristen foto van hun leven

© photo news

Het lijkt wel een scène uit 'The Lord Of The Rings'. In het Congolese nationale park Virunga is een vulkaan aan het uitbarsten. De uitbarsting zou nog maanden kunnen duren en dus is Congo gestart met een speciale trip die toeristen een onvergetelijke herinnering bezorgt.

Enkele proefkonijnen mochten het al meemaken. Personeel van het nationale park trok op een nachtelijke tocht naar de site van de vulkaan. Het tentenkamp ligt in een veilige zone, maar het uitzicht op de vulkaan is indrukwekkend. De nieuwe trip zal mogelijk nog een tijdje op het programma staan, want de uitbarsting kan nog wel even duren. Voorlopig lijkt de activiteit van de vulkaan niet te verminderen.







In 1989 duurde een gelijkaardige uitbarsting liefst negen maanden. Vorig jaar spuwde de vulkaan ook even vuur, maar toen hield hij er al na enkele dagen mee op. Op dit ogenblik is spektakel in elk geval verzekerd. Lava wordt 200 tot 300 meter hoog in de lucht geblazen.

Onze landgenoot Emmanuel de Merode, hoofd van het nationale park Virunga, bracht de eerste nacht in het tentenkamp door. "Het was een buitengewone ervaring", zegt hij. "We hebben een veilige zone gecreëerd voor toeristen, zodat Virunga opnieuw het meest spectaculaire nationale park van Afrika kan worden." Het is bovendien de eerste keer dat Virunga toegang kan bieden tot een vulkaanuitbarsting. (gb)

Bron + foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten