dinsdag 28 februari 2012

Diefstal dure auto steeds makkelijker

Er worden steeds meer dure en nieuwe auto's gestolen doordat dieven vaker de elektronische snufjes weten te omzeilen die worden ingebouwd om diefstal tegen te gaan. Van de startonderbreker was al bekend dat het geen betrouwbaar antidiefstalmiddel is, maar ook gps-volgsystemen worden steeds vaker door dieven gekraakt.
Het AD schrijft vandaag dat het aantal auto's dat in Nederland binnen een jaar na aankoop werd gestolen, steeg van een kleine 300 in 2009 tot bijna 600 in 2011.

Diagnosestekker
Volgens de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) wordt de toename vooral veroorzaakt doordat criminelen de beschikking hebben over een zogeheten diagnosestekker, waarmee de autogegevens met een laptop kunnen worden uitgelezen door een monteur, maar ook door een dief kunnen worden gekraakt. Binnen een halve minuut kan op die manier de startonderbreker worden omzeild.






Volgsystemen
De Telegraaf meldt dat gsm-volgsystemen, vooral ingebouwd in de duurste modellen, steeds vaker door criminelen worden uitgeschakeld door het plaatsen van een stoorzendertje. Tientallen wagens die op die manier aan het zicht van de eigenaar werden onttrokken, zouden jaarlijks door verzekeraars moeten worden vergoed.

Volgens betrokkenen moeten bezitters van een kostbare auto zich realiseren dat voertuigvolgsystemen ook door kwaadwillenden uit te schakelen zijn. (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten