woensdag 29 februari 2012

Medewerkers Krugerpark betrapt op stropen

Medewerkers van het Kruger National Park hebben zich waarschijnlijk schuldig gemaakt aan jacht op neushoorns. De organisatie van nationale parken in Zuid-Afrika maakte vandaag bekend dat vier medewerkers zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het doden van de dieren vanwege hun waardevolle hoorn.

Kort voor de arrestaties waren twee pas gedode neushoorns aangetroffen in de Pretoriuskop-regio van het uitgestrekte park. De dieren waren doodgeschoten en ontdaan van hun hoorns. Sinds januari waren er alleen in dit deel van het Krugerpark al elf neushoorns om het leven gebracht.

Verspreid over alle wildparken van Zuid-Afrika doodden stropers in de afgelopen twee maanden zeker tachtig neushoorns. Sinds 2008 is de stroperij in de nationale parken in Zuid-Afrika fors toegenomen. Vorig jaar sneuvelden zeker 448 neushoorns door illegale jachtpraktijken. In 2008 ging het nog om 83 exemplaren.

Voor een kilo hoorn wordt op de zwarte markt meer dan 41.000 euro betaald. Daarmee is het duurder dan goud, platina of cocaïne.


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten