maandag 27 februari 2012

Vrouw al 6 jaar misselijk na turbulente vlucht

Een Engelse vrouw die in 2006 op een vlucht naar Florida een aanval kreeg van luchtziekte heeft sindsdien last van misselijkheid en duizelingen. Een Amerikaanse wetenschapper heeft nu vastgesteld dat ze lijdt aan de zeldzame aandoening 'Mal de Debarquement Syndrome' (MdDS), een evenwichtsstoornis.
Heel wat turbulentie lag aan de onderzaak van de luchtziekte van Gill Archer, een 47-jarige vrouw die haar eerste langeafstandsvlucht maakte. Een vlucht die ze nooit meer zou vergeten. Archer dacht dat de misselijkheid na de landing wel zou verdwijnen. Jaren nadien kampt ze nog steeds met de verschijnselen van luchtziekte. Soms heeft ze problemen om in een rechte lijn te lopen. "Alsof ik naar één kant wordt getrokken", klinkt het.

In Groot-Brittannië bezocht ze vervolgens verschillende dokters. Die konden haar niet helpen, maar uiteindelijk zocht ze haar heil bij Yoon-Hee Cha van de UCLA in Californië. Archer is blij met de diagnose al zijn de vooruitzichten niet duidelijk. Cha meent immers dat er geen medicijnen zijn voor haar problemen. "De patiënt moet zich behelpen met ontspanningsoefeningen en antidepressiva." (hlnsydney/dea)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten