dinsdag 14 mei 2013

Man veilt 'originele recept Coca-Cola' voor miljoenen

Cliff Kluge uit het dorpje Ringgold in de Amerikaanse staat Georgia heeft een opmerkelijk item te koop gezet op veilingsite eBay. Bieden kan vanaf 5 miljoen dollar en voor 15 miljoen dollar kunnen geïnteresseerden het volgens hem originele 19de eeuwse recept van Coca-Cola meteen meenemen. De formule van de frisdrank wordt alom beschouwd als 's werelds grootste bedrijfsgeheim.

Antiekhandelaar Kluge beweert het recept te hebben opgedoken in een doos met papieren bij de aankoop van een inboedel van een drogist. De papieren stammen uit 1943.

Volgens Amerikaanse nieuwsmedia, die massaal op de zaak zijn gedoken, zou de producent tijdens de Tweede Wereldoorlog bang zijn geweest dat de grondstoffen niet beschikbaar zouden zijn en daarom op zoek was naar mensen die met alternatieve ingrediënten, het drankje met dezelfde smaak zouden kunnen maken.

Coca-Cola reageerde als volgt op de vondst: 'Het recept lijkt zeer op dat van van onze frisdrank, maar de echte formule is toch nog net iets anders.'

Het bedrijf heeft het recept van het uit 1886 stammende drankje altijd met veel geheimzinnigheid omringd en dit mysterie zorgvuldig uitgevent. In het museum van 's werelds populairste frisdrank staat een indrukwekkende kluis waarin het originele recept van de drank zou worden bewaard.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten