dinsdag 7 augustus 2012

'Al-Qaidaverdachten planden aanslag tijdens Spelen

De drie mannen die vorige week in Spanje opgepakt werden en ervan verdacht worden lid te zijn van al-Qaida, planden een aanslag op een winkelcentrum in Gibraltar tijdens de Olympische Spelen in Londen. Dat hebben verschillende Spaanse media gisteren gemeld.

Gibraltar is Brits overzees gebied, gelegen aan het zuidelijke uiteinde van het Iberische schiereiland.

De Spaanse politie ontdekte in de woning van een van de verdachten, de Turk Cengiz Yalcin, een video waarin hij in de weer is met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje, meldt de krant El Pais op zijn website. Op een bepaald moment daalt het vliegtuig en dropt het een pakket.







Winkelcentrum
De politie gaat ervan uit dat het drietal een aanslag plande met een op afstand bestuurbaar vliegtuig dat explosieven zou droppen op een winkelcentrum op het Britse grondgebied tijdens de Olympische Spelen, die tot 12 augustus plaatsvinden in Londen. Bij het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kon niemand de informatie bevestigen.

Yalcin werd donderdag opgepakt in zijn woning in La Linea de Concepcion, dicht bij Gibraltar. De twee andere verdachten, afkomstig uit Tsjetsjenië, werden opgepakt nabij Ciudad Real, in het centrum van Spanje.

Explosieven
In de woning van de Turk trof de politie een aanzienlijke hoeveelheid explosieven aan. Hij werd vrijdag door een Spaanse onderzoeksrechter beschuldigd van bezit van explosieven voor terroristische doeleinden en naar de gevangenis gestuurd. Zondag werden ook de twee Tsjetsjenen in voorlopige hechtenis genomen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten