donderdag 9 augustus 2012

Franse jongens jagen op straalbezopen pubermeisjes

Het losbandige gedrag van minderjarige straalbezopen meisjes baart de politie van het Zuid-Franse kustplaatsje Argelès-sur-Mer zorgen. Schaarsgeklede pubers wankelen na het uitgaan maar al te vaak in de armen van Franse jongemannen met slechte bedoelingen.

Hele busladingen tieners overspoelen tijdens de vakantiemaanden de Franse badplaats. Vooral Nederlandse meisjes die in groep meestal voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan, gooien alle remmen los, zo schrijft de Telegraaf.

Verkrachting
Vorige zomer is er drie keer aangifte gedaan van een verkrachting maar Jean-Christophe le Gac van de plaatselijke gendarmerie is ervan overtuigd dat aanrandingen helaas vaker voorkomen. De meiden kleden zich erg sexy en brengen daarmee het hoofd van de lokale jeugd op hol. Eens dronken zijn het makkelijke prooien voor Franse jongens die hen speciaal opwachten aan de uitgang van discotheken of op het strand.

Deze zomer loopt er een Nederlandse agent mee om een oogje in het zeil te houden, excessen de kop in te drukken, onbezonnen jongeren op hun verantwoordelijkheid te wijzen en mogelijke communicatieproblemen op te lossen. Geen overbodige luxe zo blijkt.

Verantwoordelijkheid
De organisatoren van de jongerenreizen schuiven hun verantwoordelijkheid immers af op de minderjarige jongeren zelf en hun ouders. "Jongeren van onder de achttien mogen alleen mee als hun ouders toestemming geven. Dan gaan wij ervan uit dat ze eraan toe zijn om zelfstandig op vakantie te gaan", verklaart Jacco Tas van organisatie Beachmasters aan de Telegraaf.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten