zaterdag 27 oktober 2012

Inbreker in huis 83-jarige 'zwarte band' slaat hevig bloedend op de vlucht

Don't mess with Edwin Dowdy... De Australiër mag dan al 83 zijn, hij heeft wel een zwarte band in de Japanse gevechtssport Aikido. Net als zijn vrouw, trouwens. En dat zal de man die in Dowdy's huis in Kenmore bij Brisbane wilde inbreken geweten hebben.

De inbreker was een stevige dertiger, die al meer gelijkaardige feiten pleegde. Ditmaal botste hij echter op het bejaarde koppel Edwin (83) en Jutta (76) Dowdy uit Kenmore in de Australische staat Queensland. Zowel Edwin als Jutta heeft een zwarte band in Aikido. Edwin Dowdy hoorde de inbreker, greep een mes en stelde zich veilig op. Hij waarschuwde de crimineel dat hij gewapend was. Die probeerde toch te vluchten maar verwondde daarbij zichzelf aan het mes, in de versie van Edwin Dowdy althans.

De inbreker bloedde in elk geval hevig uit de opgelopen wonde (waarschijnlijk ergens in de maagstreek). Toch griste hij nog snel twee handtassen van Jutta Dowdy mee en sprong van het balkon. Het bejaarde echtpaar zette de achtervolging in maar de dader kon ontkomen. Hij verloor wel veel bloed, zo bleek uit de vaststellingen van de Australische politie.

Die waarschuwde meteen ook de bewoners dat zij weliswaar het recht hebben zichzelf te verdedigen tegenover criminelen maar dat het gebruikte geweld "redelijk en aangepast aan de situatie" moet zijn. De zwaargewonde inbreker is nog altijd niet gevonden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten