donderdag 16 mei 2013

Amsterdams bedrijf verkoopt 200 freelancers

Bij het Amsterdamse bedrijfje JO Cadeau kun je wel hele orginele verjaardagscadeautjes kopen: een zangeres, choreograaf of financieel expert bijvoorbeeld. Het Amsterdamse bedrijf plaatste deze week de 200e freelancer online.

JO Cadeau ging in september online. Sindsdien is het aantal freelancer verdrievoudigd. Kunsthistoricus Saskia is nummer 200. Zij geeft rondleidingen in musea door het hele land.

'Met ons team selecteren we leuke, goede professionals en die verpakken we als cadeau', legt oprichtster Josje Damsma uit. 'Zo maken we talent op een originele manier zichtbaar en creëren we nieuwe verbintenissen tussen mensen die bij elkaar in de buurt wonen.'

Voor klusjesman Bas werkt het goed. 'Ik ben al vaak cadeau gedaan. Dit is voor mij het ideale middel om mijn netwerk in Amsterdam uit te breiden', zegt hij. 'Het komt regelmatig voor dat klanten na een kleine klus zo enthousiast zijn dat ik vervolgens een dag extra in hun huis aan de slag kan.'

De website is een idee van Damsma en Joni Uhlenbeck. Het idee kwam voort uit de Nationale Denktank, waar Damsma in 2011 onderdeel van uitmaakte. Zij besloot iets te doen voor én met het toenemende aantal zzp'ers in Nederland.

Het doel is om over vijf jaar ruim 3000 freelancers in het bestand te hebben, verspreid over heel Nederland.

Bron zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten