dinsdag 14 mei 2013

Ophef over gruwelbeelden Syrië: commandant rukt hart uit soldaat

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft haar afschuw over een video uit Syrië uitgesproken. Te zien is hoe een rebellencommandant, vermoedelijk Abu Sakkar genaamd, het hart en de lever van een overleden regeringssoldaat uitrukt en er vervolgens van eet.

De gruwelijke video toont hoe de rebel over het lichaam van de overleden soldaat hangt, om vervolgens zijn torso open te snijden met een mes en het hart en de lever van de man uit te rukken. 'Ik zweer bij God dat we jullie hart en lever zullen opeten, jullie soldaten van Bashar de hond', schreeuwt hij, waarna hij de organen naar zijn mond brengt.

Afgehakt hoofd
De video is de zoveelste in de propagandaoorlog die gaande is achter de bloederige conflicten in Syrië. Vorige maand gaf een pro-Assad-groep met basis in Libanon een foto vrij waarop te zien was hoe een jonge rebel het afgehakte hoofd van een regeringssoldaat aan het bakken was.

Volgens experts bewijzen dergelijke beelden dat het gevecht zich van de straten heeft verspreid naar internet, waarbij beide kampen controle willen hebben op hun imago en dat van hun tegenstander willen schaden.

Ook Time Magazine, dat de beelden naar eigen zeggen in april in bezit kreeg, heeft een stuk aan het tafereel gewijd. De rebellencommandant heet volgens HRW Abu Sakkar en zou vaker betrokken zijn geweest bij oorlogsmisdaden.

Waarschuwing: de video hieronder bevat zeer schokkende beelden.



Bron
Lees ook: Syrische rebellenleider heeft meer gruwelijke video's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten