maandag 13 mei 2013

Man lijmt regelmatig sloten crèche dicht

Een onbekende man spuit zo'n vijf keer per jaar met lijm de sloten dicht van kinderdagverblijf De Rakkers in Scheveningen. Zijn handelwijze is elke keer hetzelfde en hij is ook vastgelegd met een bewakingscamera. Een dader is echter nog niet gepakt.

'Het is om gek van te worden,' zegt eigenaresse Claudia Wiersma (44). Op de beelden is te zien hoe hij heel kalm in het portiek van het kinderdagverblijf aan de Stevinstraat een dop draait van iets wat op een tube lijkt. Hij doet vervolgens net alsof hij aanbelt, draait zijn lichaam weg en spuit onzichtbaar voor de buitenwereld lijm in het slot.

Amper een paar seconden later is op camerabeelden te zien hoe hij rustig de dop vastdraait, nog een keer aanbelt, even wacht en dan weer verdwijnt. Een akkefietje van niet langer dan een halve minuut.

Zo gaat het volgens Wiersma al sinds eind 2010, een keer of vijf per jaar. 'Het enige dat ik kan doen, is een nieuw slot erin zetten,' zegt de Scheveningse vandaag in het AD Den Haag. De eerste keer gebeurde net nadat de vergunning rond was om een vierde groep kinderen op te vangen. Een aanvraag die negen maanden duurde en volgens de 44-jarige Wiersma veel gedoe opleverde met een buurtbewoner.

Nu, ruim twee jaar later, voelt ze zich net een gevangenisbewaarder, zegt ze. 'Zo'n dikke sleutelbos heb ik van alle sloten die vervangen zijn. En dat geldt niet alleen voor mij, ik heb achttien medewerkers. Die hebben ook steeds een nieuwe sleutel nodig.'

Bron Bekijk de beelden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten