zondag 8 september 2013

Anesthesist plakt traantjes en snor op gelaat van patiënte

Veronica Valdez kreeg een snor en traantjes opgekleefd toen ze onder verdoving was tijdens een operatie. © kos.


In Californië sleept een vrouw een ziekenhuis en een dokter voor de rechter. Toen zij ontwaakte na een operatie aan haar hand, bleek een anesthesist een valse snor en dito traantjes op haar gelaat te hebben gekleefd.

Terwijl Veronica Valdez (36) onder verdoving was voor een ingreep in het Torrance Memorial Medical Center in Los Angeles, vond anesthesist Patrick Yang er niet beter op dan haar gezicht te 'versieren' met traanvormige papiersnippers en een uitgeknipte snor. Verpleegster Patricia Gomez zou van de bizarre vertoning een foto hebben genomen en die op het internet hebben verspreid.

In verkeerd keelgat
Omdat het 'slachtoffer' al dertien jaar in datzelfde hospitaal werkte als collega-verpleegster, dacht dokter Yang dat ze de 'grap' wel zou kunnen smaken. Maar dat bleek allerminst het geval. Veronica Valdez voelde zich geschokt. De vrouw leidde een rechtszaak in tegen de anesthesist en vervolgt in één ruk het hospitaal wegens het schenden van het medisch geheim.

Job opgegeven
De advocaat van de klaagster beweert dat de patiënte haar job in het hospitaal heeft moeten opgeven omdat iedereen haar uitlachte na het incident. "Bovendien is mijn cliënte belachelijk gemaakt terwijl ze onder verdoving was", aldus de raadsheer.

Het ziekenhuis heeft intussen dokter Yang voor twee weken geschorst. Ook alle andere betrokken personeelsleden kregen een sanctie opgelegd, maar niemand werd ontslagen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten