dinsdag 10 september 2013

Dokterszoon aborteert zwangere vriendin met list

Een dokterszoon heeft zijn zwangere vriendin geaborteerd met een pil. De Amerikaan misbruikte zijn vader voor het uitvoeren van zijn snode plan en leidde zijn vriendin om de tuin. Hij bekende de feiten voor de rechter in Tampa in de staat Florida. John Andrew Welden riskeert nu tot 15 jaar gevangenis. Hij kent zijn straf op 5 december.

In afwachting van de uitspraak is hij op vrije voeten. Zijn ex-vriendin en slachtoffer van zijn misdaad zat in de rechtbank en barstte in tranen uit toen Welden schuld bekende. 'Haar familie heeft extreem moeilijke tijden beleefd', aldus Gil Sanchez, advocaat van Remee Jo Lee.

De raadsman van haar ex-vriend, Todd Foster stelde dat zijn cliënt spijt heeft van zijn daad en dat zijn familie evenzeer geleden heeft. 'Het is een tragedie voor alle betrokken partijen', aldus Foster.

Welden zelf wou geen commentaar kwijt bij het verlaten van het gerechtsgebouw. Geflankeerd door twee lijfwachten verdween hij in een grote zwarte Hummer. Zijn ouders moeten immers als deel van de borgsom bewaking betalen voor hun zoon.




Volgens de advocaat van Lee en de federale aanklagers verkreeg Welden in maart 2013 een voorschrift voor het gebuik van Cytotec en kleefde hij een ander label op de verpakking. Zo kon hij zijn zwangere vriendin om de tuin leiden. Cytotec is een middel dat gebruikt wordt om de bevalling in gang te zetten, meldt USA Today.

Misbruik van vader
Welden misbruikte zijn vader voor zijn snode plannen. De man die arts is, werd niet aangeklaagd. Welden maakte zijn vriendin wijs dat zijn vader een vermoeden had dat Lee met een infectie kampte en ze medicatie moest nemen. Lee luisterde naar haar vriendje, nam de pillen maar kreeg al snel af te rekenen met hevige buikkrampen waarop ze naar het ziekenhuis trok.

Omdat haar ex-vriendje schuld bekende kan hij rekenen op een strafvermindering. De regeling voorziet een gevangenisstraf van 13 jaar en acht maanden. Rechter Richard A. Lazzara neemt de voorgestelde strafmaat in overweging. 'Welke straf je ook zal krijgen, je zal er mee moeten leren leven', sprak Lazzara.

Welden liet nog verstaan dat hij de pillen bij een apotheker in Tampa bestelde en hij ze thuis geleverd kreeg. De aanklager zei niet of de apotheker aangeklaagd zal worden.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten