vrijdag 13 september 2013

Duizenden mensen geëvacueerd na overstromingen VS

Water spuit uit een riool in het door overstromingen geteisterde Manitou Springs, Colorado. © ap.
De nationale garde in Colorado is vrijdag begonnen met het evacueren van de naar schatting 2000 inwoners uit het ondergelopen stadje Lyons. Na dagen van zware regenval is Lyons van de rest van de wereld afgesloten. Wegen zijn weggespoeld, huizen zijn overstroomd en dammen zijn beschadigd.

De afgelopen dagen moesten helikopters van de nationale garde door het slechte weer aan de grond blijven. Ze konden vrijdag wel opstijgen, ondanks voorspellingen van een nieuwe dag van regen, meldde de nieuwszender CNN.

Het regent al dagen in het gebied. Drie mensen zijn tot nu toe om het leven gekomen in Colorado. Volgens lokale media worden 17 personen vermist.

Reddingsteams kunnen veel inwoners niet bereiken omdat wegen niet begaanbaar zijn door het water. Gouverneur van Colorado John Hickenlooper sprak van een 'duizelingwekkende hoeveelheid regen'.

In Boulder en omgeving zijn verscheidene centra geopend waar evacués terechtkunnen, onder meer in het plaatsje Nederland. In Boulder is onder meer de universiteitscampus gesloten. Zo'n 400 studenten werden geëvacueerd.


Bron bekijk de video onderaan de pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten