dinsdag 7 januari 2014

Dader na aanval met bijtend zuur: 'Wie lijkt er nu op horrorfiguur?'

Naomi Oni voor en na de aanval. © Kos.



Op 30 december 2012 beleefde Naomi Oni haar ergste nachtmerrie. De 21-jarige medewerkster van een Victoria's Secret-winkel in het oosten van Londen was op weg naar huis toen een vrouw in nikab een bijtend zuur over haar heen gooide. De knappe jongedame hield er brandwonden in het aangezicht aan over. De dader bleek Mary Konye, een vriendin die jaloers was op haar uiterlijk.

Het droevige verhaal kent wel een voorgeschiedenis, bleek vandaag tijdens het proces. Het slachtoffer had Mary eerder gepest met haar uiterlijk, ze had haar vergeleken met een mismaakte kannibaal uit een horrorfilm. Daarop nam het meisje op bijzonder gruwelijke wijze wraak. 'Zo zal ze weten hoe het voelt om lelijk door het leven te moeten gaan', zou ze aan een vriendin verteld hebben.

Na de aanval plaatste de dader een foto van Freddy Krueger (de lelijkaard uit 'A Nightmare on Elm Street'; nvdr) op haar internetprofiel. 'Wie ziet er nu uit als Wrong Turn (het verminkte personage; nvdr)?', luidde het bijschrift.

'Ze heeft het zichzelf aangedaan'
Het slachtoffer bleef achter met verschillende brandwonden op haar gezicht, armen, borst en dij. Intussen heeft ze al meerdere operaties ondergaan. Konye geeft toe dat ze zich vermomd had en haar rivale naar huis gevolgd was, maar ontkent het goedje gegooid te hebben. 'Dat heeft ze zichzelf aangedaan.'

Een bewakingscamera filmde het duo net voor de aanval zou plaatsvinden.



Bron



Geen opmerkingen:

Een reactie posten