donderdag 9 januari 2014

Politie haalt vloekende kleuter weg uit gezin

De politie heeft in de VS een vloekende kleuter buiten een gezin geplaatst. Aanleiding was een filmpje waarin de jongen ook aangemoedigd werd om schunnige taal te spreken en zijn middelvinger op te steken. Een politievereniging plaatste het filmpje op haar website, maar dat viel niet bij iedereen in de smaak.

De politievereniging in Nebraska verdedigt haar daad door te stellen dat ze met het vrijgeven van de beelden de discussie over de problemen in de gemeenschap waarin het jongetje leeft, aan te kaarten. Op de beelden is te zien hoe de jongen opgehitst wordt.

Volwassenen slingeren racistische en obscene opmerkingen naar het hoofd van het jongetje, waarop hij gelijksoortige taal hanteert om de volwassenen van antwoord te dienen. De jongen zet zijn woorden kracht bij met een opgestoken middelvinger.

Hartverscheurend
De politievereniging vond het filmpje op de Facebookpagina van een bendelid. 'Mensen...deze video deugt niet. Ondanks het feit dat het om ziekelijke en hartverscheurende beelden gaat, zien we ons toch verplicht om ze met jullie te delen', klinkt het moraliserend.

'We hebben de verplichting om de bevolking op te voeden en te wijzen op ongeoorloofde en vaak gewelddadige zaken waaraan jonge en onschuldige kinderen vaak blootgesteld worden. Ze raken zo verstrikt in een cyclus waar ze niet meer uit kunnen. In het filmpje is er geen sprake van illegale daden, maar we zien wel dingen die amoreel zijn en volstrekt ongezond voor een dit kleine kind.'

Boosheid
Het vrijgeven van de beelden kan niet bij iedereen op bijval rekenen. 'Eigenlijk werd de jongen twee keer misbruikt: de eerste keer door de volwassenen die opdraven in de video en de tweede keer door de politievereniging', stelt Willie Hamilton, directeur van 'Black Men United', een groep die zich inzet voor families. 'Als de politie educatieve doelen had met deze video, dan is ze niet in haar opzet geslaagd.'

De politie laat nog weten dat het vloekende jongetje samen met drie andere kinderen weggehaald werd uit het huis waar het filmpje gemaakt werd. De politie van Omaha bekeek de beelden ook met aanklagers. Samen kwamen ze tot de conclusie dat er geen sprake is van 'criminele activiteiten'. Ook met de Amerikaanse variant van Kind & Gezin werden de beelden bekeken. Daarop werd beslist om de kinderen weg te halen uit het huis.




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten