vrijdag 29 april 2011

Echtpaar overleeft blikseminslag in paraplu



Een echtpaar uit Beek werd tijdens de wandeling door de bliksem getroffen. De bliksem sloeg vermoedelijk in via de paraplu en ze hebben allebei het bewustzijn verloren. Toen de vrouw na enige tijd weer bijkwam belde zij 112. De man had ernstige brandwonden en is opgenomen in het brandwondencentrum te Beverwijk.


Bron

Rijden onder invloed van drugs wordt strafbaar gesteld


De Tweede Kamer zal zich het komende najaar buigen over een wetsvoorstel om het rijden onder invloed van drugs strafbaar te stellen. Dit voorstel komt van enkele bewindslieden. Nu wordt de speekseltest alleen bij wijze van proef gebruikt.

Door middel een speekseltest kan de politie vastellen of een bestuurder onder invloed is van drugs. Echter niet om welke drugs het gaat. Om dat vast te stellen moet de bestuurder mee voor een bloedonderzoek.
Cannabis, heroïne en cocaïne worden wel, maar de partydrug ghb wordt niet door de speekseltest herkend.

Het kabinet heeft ingestemd met het voorstel van de bewindslieden.


Bron:

Nederlander springt van Toren van Pisa


Een Nederlandse toerist van 22 jaar is van de toren van Pisa op de Piazza dei Miracoli gesprongen.

Hij kocht een kaartje en is op de vierde verdieping van het monument over de ballustrade geklommen.Vanaf een hoogte van 35 meter is hij naar beneden gesprongen voor de ogen van vele toeristen.
Hij overleefde de sprong niet.


Bron

Vrouw (43) aangehouden voor bonbons met rattengif



Een 43-jarige vrouw, die bonbons op drie adressen liet bezorgen is door de politie vandaag aangehouden in Veghel.
Een arts uit het Bernhoven  Ziekenhuis(Veghel) ontving thuis een doosje bonbons die hij niet vertrouwde en bracht dat naar de politie. Uit een eerste onderzoek bleek dat de bonbons mogelijk rattengif bevatten.

De politie kwam de vrouw op het spoor door een tip.Bij haar thuis werden soortgelijke korrels als in de bonbons gevonden.


Ook zijn er bonbons inVeghel en Horn(Limburg) afgeleverd. Die worden door het Nederlands Forensich Instituut (NFI) onderzocht. De slachtoffers uit Veghel  hebben inmiddels aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Het slachtoffer uit Horn zal dat binnenkort ook doen.
De vrouw kent alle slachtoffers. Maar het is niet duidelijk wat de redenen zijn van haar daad.


Bron:

Lees ook : Verdachte gifbonbons deed poging tot moord

donderdag 28 april 2011

Elizabeth Taylor had een liefdesbaby


Weinig mensen zouden weten dat Elisabeth Taylor een liefdesbaby had. Ze had haar dochter Norah, die nu niets van haar wil weten, afgestaan aan een Ierse familie.




Pas na haar dood mocht haar voormalige psychiater dit openbaar maken. Liz wist niet wie de vader van de baby was, omdat ze toen drie minnaars had. Ze heeft de baby afgestaan in overleg met haar moeder en de filmstudio. Daarvoor kreeg ze een aardige som geld. De geboortedatum van de baby is niet bekend.

Ze trouwde acht keer en had twee zonen en twee dochters w.o. Norah en een geadopteerde dochter.





Bron:




Lees ook: Actrice Elizabeth Taylor (79) overleden

Duitse kunstenaar spijkert dollarbiljetten aan de muur

De 70-jarige Duitse kunstenaar Hans-Peter Feldmann weet wat hij met zijn prijzengeld van100.00 dollar gaat doen. De biljetten worden allemaal tegen de muren van de Frank Lloyd Wright-vleugel van het Guggenheim museum in New York aangebracht. Hij gaf instructies hoe de biljetten tegen muren moeten worden aangebracht.

Het moeten gebruikte briefjes zijn en hij doet dit helemaal niet omdat hij zou neerkijken op zijn prijzengeld. Hij beschouwt dit ook als een vorm van kunst. Het zal dertien dagen duren voor alle biljetten tegen de muren zijn vastgepint. Het museum neemt alle veiligheidsmaatregelen tegen dieven. Na de tentoonstelling zal
Feldman zijn prijs weer naar huis meenemen.

Bron:

Aanhouding om dreigtweet Koninginnedag


De politie heeft donderdag een 15-jarige jongen aangehouden die twitterde dat hij op Koninginnedag Kars T. zou nadoen.
Deze keer in Amersfoort (Langestraat).

Hij twitterde onder de naam @Melih42. Hij wist niet dat iedereen zijn tweets kon lezen en had er spijt van.

Na verhoor is hij vrijgelaten in afwachting of hij hiervoor vervolgd zal worden.


Bron:

Man van 22 leeft in het lichaam van een kleuter



Mohamed Irfan, een Indonesische man van 22 jaar is 77 cm lang en weegt slechts 10 kilo.

Eén jaar na zijn geboorte stopte hij met groeien. Zijn ouders konden het zich niet permitteren met hem naar de dokter te gaan, daarom is het niet bekend waarom hij niet meer groeide.

Hoewel hij een volwassen man is, speelt hij nog met de kinderen in zijn buurt.

Bekijk de foto's bij de bron

Man onthoofdt meisje met wie hij niet mocht trouwen

Bijendra Kumar was verliefd op een meisje Khushbu en wilde met haar trouwen. Maar haar ouders verzetten zich tegen het huwelijk.Daarom besloot hij haar van het leven te beroven en was van plan daarna zelfmoord te plegen.

Met een zogenaamde kukri, een gebogen mes haalde hij haar hoofd in één haal eraf toen ze uit school kwam en in het bijzijn van haar schoolvriendinnen volgens de wetsdokter.Ze stierf ter plekke. Kumar werd gearresteerd.

Bron:

woensdag 27 april 2011

Witte Huis plaatst geboortecertificaat Obama online

Vandaag is het geboortebewijs van Obama door het Witte Huis online geplaatst om zo een eind te maken aan de discussies rond zijn geboorteplaats.

De president zegt dat hij belangrijkere problemen op te lossen heeft.

Zie hier het geboortebewijs van de president.













Bron:

Lees ook: 'Geboortebewijs Obama is gephotoshopt' 
Lees ook: Barack maakt Donald Trump belachelijk

dinsdag 26 april 2011

Politie gaat digitale bonnen uitschrijven



In de regio's Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond gaat de politie een proef beginnen met een digitale bonnenboekje, een handcomputertje, waarbij het mogelijk is ter plekke procesverbaal op te maken.

Het apparaat biedt ook de mogelijkheid op door middel van GPS de lokatie te bepalen, direct gegevens van de verdachte op te vragen, te controleren op openstaande boetes en of er gevangenisstraffen gevorderd moeten worden.

Bovendien kan door middel van een barcode op het rijbewijs in de toekomst ook informatie uit het rijbewijsregister worden gecontroleerd.
De politie experimenteert ook met nieuwe flitsapparatuur, waarbij bestuurders tot in de auto in de gaten kunnen worden gehouden.

De polite zal hier zijn handen wel mee vol hebben, lijkt mij.

Bron:

Cohen: Rutte tast gezag ambt van premier



Job Cohen zegt dat premier Rutte het gezag van zijn ambt aantast. Rutte had een gesprek met GeertWilders en het Zeeuwse statenlid JohanRobesin in zijn werkkamer over steun aan het kabinet.

Daarmee heeft hij de functie van premier en partijleider niet gescheiden.

Alexander Pechtold zei dat de glans van Ruttes premierschap steeds minder wordt.

Het is voor Rutte te hopen hij deze en andere opmerkingen over zijn funktie van premier ter harte neemt en in de toekomst rekening gaat houden met wat hoort en niet hoort bij deze funktie.

Bron:

maandag 25 april 2011

Dikke buik niet schadelijker voor gezondheid dan heupvet



Onderzoekers zijn tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt waar het vet zich bevindt.

Overgewicht is niet slecht voor hart- en bloedvaten, maar wel in combinatie met een verhoogde cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en diabetis. Wel is het zo dat overgewicht op termijn leidt tot bloeddruk-, suiker- en cholesterolproblemen, waardoor het raadzaam is om je gewicht in de gaten te houden.

Bron: AD

Lees ook: Gewichtsverlies goed voor je hersenen

Bekijk ook deze video + Recept Tortilla met gegrilde kip Bestel het E-book Bikini Body programma