dinsdag 23 juli 2013

Politie rukt met zes auto's uit om speelgoedwapen

Een gewonnen speelgoedgeweertje op de Tilburgse kermis is voor een familie uit die stad uitgedraaid op een nachtmerrie. De auto van het gezin werd in Amsterdam door zes politiewagens aan de kant gezet en van alle kanten onder schot gehouden, waarna de inzittenden hardhandig in de boeien werden geslagen. De familie gaat een klacht indienen tegen de actie, zo meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

De auto van het gezin, waarin ook nog een vriend en zijn zwangere vriendin zaten, werd in Amsterdam aan de kant gezet, waarop alle inzittenden onder schot werden gehouden en in de boeien werden geslagen.

De politieactie draaide om een onschuldig uitziend speelgoedgeweertje. Het speelgoed was door zoontje Amine (3) eerder gewonnen bij het eendjes vissen op de Tilburgse kermis. Volgens de Amsterdamse politie is de normale procedure gevolgd en had de auto licht geblindeerde ramen, waardoor de situatie in eerste instantie onoverzichtelijk was.

Door alle commotie zijn, naar eigen zeggen, bij de 31 weken zwangere vriendin daags na het incident vroegtijdige weeën opgetreden en is een bloeding ontstaan. Ze ligt in een Tilburgs ziekenhuis.

De familie gaat een klacht indienen tegen het politieoptreden. Volgens de moeder van Amine is haar zoontje getraumatiseerd: 'Ze hadden Amine en de zwangere vriendin toch wel apart kunnen houden. Het ventje was altijd vrolijk, maar nu niet'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten