donderdag 21 mei 2015

Deze uk werd vandaag gedeporteerd "omdat moeder hem niet meer wil"

© Daily Mail.


In het Verenigd Koninkrijk werd vandaag een kleine baby van zes maanden gedeporteerd, zónder zijn moeder. De jongen, die Benjamin heet, werd door sociaal werkers overgebracht naar Slovakije omdat zijn biologische moeder beslist had dat ze hem niet meer wilde.

De moeder van de schattige benjamin was geëmigreerd naar het Verenigd Koninkrijk, maar besliste niet veel later dat ze niet meer voor haar zoontje wilde zorgen. Aangezien de vrouw ongetrouwd was, werd Benjamin aan pleegzorg toevertrouwd. Aan zijn paspoort konden ze afleiden dat de jongen de Slovaakse nationaliteit had, en dus werd hij het land uitgezet.

Vandaag trokken twee sociaal assistentes met de baby het vliegtuig op richting Slovakije, waar Benjamin overhandigd werd aan de Slovaakse overheid. "De Britten hebben ons geïnformeerd dat Benjamin onze verantwoordelijkheid is", klinkt het. "Hij is nog klein, maar ze hebben beslist om hem terug te geven aan zijn eigen land." De baby maakte het goed op de vlucht, al huilde hij wat om zijn doorbrekende tandjes. "Alles is in orde met hem. Hij zal in zijn thuisland opgroeien en de cultuur hier leren kennen. Ik denk dat hij gelukkig zal zijn."




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten