vrijdag 3 juli 2015

Liberia onderzoekt link nieuwe ebolagevallen en hondenvlees

Er wordt gedesinfecteerd rond het huis waar deze week een jongen aan ebola overleed © ap.


Liberia onderzoekt of hondenvlees de oorzaak kan zijn van een nieuwe ebola-uitbraak in het land. Donderdag werd bekend dat er in het Afrikaanse land een derde ebola-geval is opgedoken in een dorpje Nedowein zo'n 50 kilometer van de hoofdstad Monrovia.

Liberia was bijna twee maanden vrij van ebola, maar dinsdag stak de ziekte toch weer de kop op. Een 17-jarige jongen overleed zondag al aan de ziekte. Alle drie de dorpelingen die positief op het virus waren getest, zeiden dat ze samen hondenvlees hadden gegeten. Het eten van honden is gebruikelijk in het West-Afrikaanse land.

De autoriteiten houden er rekening mee dat het virus zich via honden kan verspreiden hoewel dat nooit is aangetoond. Eerdere besmettingen door zieke apen zijn wel bekend. In het gebied worden nu honderden honden en katten onderzocht op het dodelijke virus.

Liberia hoorde met de Afrikaanse buurlanden Sierra Leone en Guinee tot de landen die het zwaarst door de epidemie waren getroffen. Het ebolavirus dook eind 2013 op in de drie landen. Volgens cijfers van de wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn officieel 11.207 mensen overleden. 43% van de doden kwam uit Liberia.




Bron
Lees ook: Mogelijk toch weer ebola-uitbraak in Congo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten