vrijdag 13 juli 2012

Bedrijf geeft werknemers 6.000 euro om op vakantie te gaan zonder gsm

Vakantiegeld is in de VS niet eens een verworven recht, maar een bedrijfje uit Denver geeft het wel aan z'n werknemers en doet er nog een schepje bovenop: wie ook daadwerkelijk op vakantie gaat, krijgt 6.000 euro extra.

De CEO van FullContact, Bart Lorang, stuurde volgend blij bericht de wereld in: "All employees get $7,500 per year to go on vacation, and that's on top of paid vacation." Lorang verbindt wel drie voorwaarden aan die vakantiebonus. De werknemer moet ook echt op reis gaan, moet gedurende die periode zorgen dat hij onbereikbaar is via internet of telefoon én mag onder geen enkel beding op z'n laptop werken tijdens de vakantie.

FullContact is niet de enige tech startup die op deze manier stunt om talent te houden. Bij EventBrite krijgen werknemers bijvoorbeeld wekelijks gratis massages. EverNote gaat nog verder: daar hebben ze "unlimited vacation days". De meeste tech startups in de VS vergoeden ook de pendelkosten (in de VS niet evident) en rusten werknemers uit met een smartphone en een iPad. Bij Google zijn er dokters (waar het personeel gratis naartoe kan), kan je gratis eten op de campus en zelfs gratis naar de kapper.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten