maandag 9 juli 2012

Race op hoge hakken eist slachtoffers

Ongeveer 150 jongedames hebben zaterdag in een park van Moskou deelgenomen aan een hogehakkenrace. Honderden 'ramptoeristen' stonden zich intussen aan de zijlijn te verkneukelen. Enige voorwaarde voor de vrouwelijke waaghalzen: balanceren op een hak van minstens negen centimeter.

De afstand bedroeg slechts vijftig meter, maar dat belette de dames niet om op hun paasbest voor de dag te komen. De meesten hadden zich niet alleen in minirok of short gehesen, maar ook hun façade opgesmukt met make-up.

Anastasia behoorde tot de pechvogels die van dichtbij kennismaakten met het asfalt. Nochtans had ze haar voorzorgen genomen door haar hakken van elf centimeter te 'verstevigen' met plakband. "Ik heb me geen pijn gedaan, maar wel heel wat emoties gevoeld", aldus de 24-jarige inwoonster van Moskou. "Het gaf mij een adrenalineshot", vulde de 42-jarige Natalia aan.

De drie snelste sprintsters mochten het in een finale ook nog eens tegen elkaar opnemen. De winnares mag zich met het aangename bedrag van 100.000 roebels (2.500 euro) uitleven in een kledingwinkel

Bron  bekijk de foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten