donderdag 12 juli 2012

Lawine leidt tot tragedie op Mont Maudit

Negen bergbeklimmers zijn omgekomen toen zij vanochtend in alle vroegte door een lawine werden bedolven op de Mont Maudit in de Franse Alpen. Aanvankelijk zei de politie dat onder de doden twee Duitsers, twee Zwitsers en twee Spanjaarden waren. De prefectuur liet later op de dag weten dat drie Duitsers, een Zwitser, drie Britten en twee Spanjaarden zijn omgekomen.

De prefectuur zei dat reddingswerkers nog op zoek zijn naar vier personen. Ook zouden in totaal 15 mensen gewond zijn geraakt.
De lawine vond plaats op de Mont Maudit, de Vervloekte Berg, op een hoogte van circa 4000 meter. Hulpdiensten kwamen in actie, nadat een van de gewonden hen had gealarmeerd. Zij kregen hulp van collega's uit Italië.







Het gebergte rond de Mont Maudit is populair onder alpinisten. Via de berg loopt een toeristische route naar de Mont Blanc (4810 meter). De Mont Maudit is met zijn top van 4465 meter de op twee na hoogste top van het Mont Blanc-massief.

Lokale autoriteiten spreken van de dodelijkste lawine in jaren. Het is nog gissen naar de oorzaak van de tragedie. Geen enkel weerbericht had gewaarschuwd voor lawines, zei de burgemeester van de nabijgelegen plaats Chamonix. De politie zei dat de bergbeklimmers de sneeuwverschuiving wellicht zelf hebben veroorzaakt.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls condoleerde de familie van de doden. Hij kondigde een bezoek aan de plek des onheils aan. Ook zei hij dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van de ramp.

Bron video
Lees ook: Zoektocht vermisten lawine gestaakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten