donderdag 12 juli 2012

'Knappende kabels oorzaak trillingen kantoor Rijkswaterstaat'

Knappende spankabels in het beton zijn mogelijk de oorzaak van de trillingen op 28 juni in het kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht.

De Rijksgebouwendienst onderzoekt op dit moment alleen die mogelijkheid. Met speciale röntgenapparatuur wordt door het beton naar de kabels gekeken.

Het duurt nog minimaal 6 weken voordat de 1500 medewerkers eventueel weer terug kunnen naar hun kantoor, bleek donderdag tijdens een bijeenkomst bij Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst. De medewerkers werken elders, sommigen thuis.







Andere oorzaken worden vooralsnog ook niet uitgesloten, zoals fouten in de gevelconstructie die door warmte is uitgezet, of dat medewerkers een laagfrequent geluid hebben opgemerkt door bijvoorbeeld een laagvliegende helikopter.

De Rijksgebouwendienst sluit niet uit dat de oorzaak nooit wordt gevonden. De medewerkers mogen dan het gebouw weer in als het veilig wordt bevonden. In ieder geval kunnen de trillingen niet ontstaan zijn door passerend auto- en scheepvaartverkeer, wind of bouwwerkzaamheden in de buurt.

Nadat diverse medewerkers op 28 juni trillingen hadden gevoeld, werd het markante gebouw vlakbij de A12 ontruimd. Sindsdien wordt er niet meer in gewerkt.

Bron + video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten