donderdag 19 juli 2012

Moordenaar verborg zich twee dagen voor politie op plaats delict

De detectives van de Londense politie zullen nog wel eens achter hun oren krabben over hun ronduit knullige speurwerk in een hotel nabij luchthaven Heathrow. De receptionist die twee collega's vermoordde, hield zich twee dagen schuil in de kamer waar hij één van de lijken dumpte. Geen van de speurders merkte hem op.


Receptionist Atilla Ban (32), in 2010 nog medewerker van het jaar in het Radisson hotel, nam samen met een mannelijke en vrouwelijke collega (beide 20) drugs. Het trio trok zich daarop terug in een hotelkamer voor een seksfeestje. De gevolgen waren rampzalig, want Ban stak zijn twee collega's dood.

Naar later bleek lag jaloezie ten grondslag aan zijn daad. De homoseksuele dader was verliefd op zijn mannelijke collega, die daar niet op inging, maar op zijn beurt verliefd was op zijn vrouwelijke collega, die pas enkele weken in het hotel werkte.







22 messteken
De door de afwijzing razend geworden Ban lokte korte tijd later zijn jonge collega's naar een kamer waar hij, onder invloed van drugs, beide om het leven bracht. Bij het vrouwelijke slachtoffer telde de forensisch arts maar liefst 22 messteken in het lichaam.

Beide lichamen werden op verschillende kamers in het hotel gedumpt. In de kamer waar Ban het mannelijke slachtoffer op bed had gelegd, verstopte de dader zich in het bed waar het lichaam op gelegd was. Hij sneed de bodem aan de onderkant open en kroop in het dikke matras.
Tijdens Ban's verblijf in het bed slaagde hij er zelfs nog in om een bericht op Facebook te posten.

De openbaar aanklager had uiteraard geen goed woord over voor de Crime Scene Investigators, die Ban niet hadden opgemerkt. De moordenaar kon overigens later worden gearresteerd omdat hij ruim voldoende sporen had achtergaten waarmee bewezen kon worden dat hij de moorden had gepleegd. Tegen hem is een levenslange gevangenisstraf geëist.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten