maandag 16 juli 2012

Volgende week wordt het strandweer

Volgende week kan Nederland eindelijk van zomerse temperaturen gaan genieten. Na het weekend is de kans op droog weer en een hoge temperatuur namelijk zeer groot, zo meldt weerstation Weerplaza vandaag. Het is inmiddels zelfs al voor 70 procent zeker dat het positieve weerbeeld waarheid wordt.

Aanstaande woensdag beleeft het koude weerbeeld van nu een opleving, zo vertelt meteoroloog Michiel Severin. Er wordt dan een temperatuur van boven de 20 graden verwacht, in Limburg wordt het mogelijk 24 graden. Strandbezoekers wordt die dag aangeraden een windscherm mee te nemen, want de windkracht is 6.

Na de warme woensdag wordt een tijdelijke dip verwacht, maar vanaf volgende week dinsdag mag de barbecue aan en kan de strandkleding worden opgezocht. De temperatuur stijgt en de zon krijgt de overhand. De maxima komen tussen 20 en 25 graden te liggen. De neerslag is beperkt, hooguit valt er lokaal een bui. De wind is vrij rustig.

Of het warme weer een voorbode is voor een mooie augustusmaand is volgens Severin nog niet te zeggen. Het feit dat de westelijke stroming met aanvoer van buiengebieden vanaf de oceaan wordt doorbroken, is echter een positief teken

Bron

1 opmerking:

  1. Lees ook: http://www.ad.nl/ad/nl/9124/Het-weer/article/detail/3289323/2012/07/20/De-zomer-komt-er-nu-echt-aan.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen