woensdag 18 juli 2012

Paniek: Vliegtuig verliest snel 6.000 meter hoogte

Tijdens een vlucht van Washington DC naar Londen verloor een toestel van United Airlines razendsnel 6 kilometer hoogte toen het boven de Atlantische Oceaan vloog. Passagiers zagen op hun tv-schermpje hoe het vliegtuig plots danig hoogte verloor. De piloot moest in allerijl uitwijken naar het Canadese Newfoundland om de noodlanding in zetten.

Het incident deed zich twee uur na opstijgen voor. Passagiers vertelden achteraf hoe ze plotseling wakker schrokken toen het toestel hevig heen en weer begon te wiebelen zoals een ferry tijdens een storm op zee.

De bemanning rende zenuwachtig op en af door de gangen, wat de reizigers aan boord nog ongeruster maakte. 'Maar ons werd eerst niets verteld', aldus de Britse passagiere Lizzie Laming. 'We zagen op onze tv-schermpjes dat het toestel 6.000 meter hoogte verloren had en dat we rechtsomkeert aan het maken waren.'

Op de Canadese luchthaven van St.Johns werd alles in gereedheid gebracht voor de noodlanding die de piloot tot een goed einde wist te brengen. Alle passagiers werden daarna overgevlogen naar New Jersey om van daar hun reis verder te zetten naar Londen.

Volgens een woordvoerder van United Airlines kampte het vliegtuig met een probleem aan een van de motoren.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten