vrijdag 7 september 2012

Moord Annecy draagt tekenen van commando-actie

Twee dagen na de raadselachtige misdaad met vier doden in de Franse Alpen draait het onderzoek op volle toeren. De moord op het Iraaks-Brits gezin in de Franse Alpen draagt de tekenen van een commando-actie, zo heeft SkyNews op gezag van Britse politiebronnen gemeld. Elk van de drie volwassenen in de auto is door twee gerichte schoten in het voorhoofd gestorven. De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij bij het Meer van Annecy.

Er is in verband met de dodelijke schietpartij in de Franse Alpen een gerechtelijk onderzoek naar 'moorden' en 'pogingen tot moord' geopend, zo heeft het parket van Annecy vandaag volgens de regionale krant Le Dauphiné Libéré aangekondigd.

Bij het bloedbad werden drie vakantiegangers uit Groot-Brittannië en een Franse fietser vermoord. Twee meisjes overleefden het drama. De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij bij het Meer van Annecy.

Halve minuut
De vier slachtoffers werden met schoten in het hoofd afgemaakt. Elk van de drie volwassenen in de auto is door twee gerichte schoten in het voorhoofd gestorven. De Franse fietser, wiens lijk buiten de auto is aangetroffen, vertoont vijf schotwonden. De operatie zou niet langer dan een halve minuut hebben geduurd. Het is niet uitgesloten dat met meerdere wapens is gevuurd.







De Britse pers speculeert op "een moord in opdracht", mogelijk om familiale redenen. Het zwaargewonde 7-jarige meisje werd in een kunstmatige coma gebracht. Het 4-jarige kind werd uren na de moorden ongedeerd teruggevonden in de auto.

"Getraumatiseerd meisje"
De kleuter werd donderdagavond opnieuw verhoord maar kon "niet veel meer details" geven, zei de procureur van Annecy, Eric Maillaud. "Ze werd gisteravond opnieuw verhoord, zonder veel meer details, behalve geschreeuw, schrik en zich willen verstoppen", vertelde de magistraat. "Men moet erg voorzichtig zijn met de verklaringen van een getraumatiseerd meisje", voegde hij eraan toe.

Haar 7-jarige zus, die zwaargewond is aan de schedel, "werd opnieuw geopereerd, het gaat goed met haar", zei hij. "Haar toestand is niet al te zorgwekkend meer, ze is buiten levensgevaar."

Broedervete
De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij in Frankrijk bij het Meer van Annecy. De speurders zullen zich over het spoor buigen van een geschil in verband met geld tussen Saad al-Hilli, een van de vier slachtoffers van de viervoudige moord in de Alpen, en zijn broer. Dit heeft de procureur Eric Maillaud gezegd. De broer heeft zich bij de Britse politie gemeld.

Blijkbaar was er een geschil tussen de twee broers op een achtergrond van geld. Het is een gegeven dat serieus lijkt, dat van de Britse politie komt", zei Maillaud. "De broer zal uitvoerig ondervraagd moeten worden. Elk spoor zal zorgvuldig uitgezocht worden."

Aangemeld
Volgens een bron die dichtbij het onderzoek in Frankrijk staat, meldde de broer zich gisteren op een commissariaat in Groot-Brittannië om te verklaren dat hij geenszins betrokken was bij de schietpartij in de Alpen. Maillaud zei dat hij geen enkele "officiële bevestiging" van deze informatie had.


De procureur riep tot voorzichtigheid op met betrekking tot dit spoor. Hij stelde zich vragen bij de afstand die afgelegd moet worden "om van een financieel geschil tot een viervoudige moord over te gaan".

Internationale medewerking
De Britse autoriteiten krijgen een officieel verzoek tot internationale medewerking om de slachtoffers te identificeren en om aanwijzingen met betrekking tot de moorden te verzamelen. De politie van het Engelse graafschap Surrey heeft bevestigd dat ze actief meewerken.

Op die manier wordt het mogelijk documenten en andere spullen in beslag te nemen in de woning van de slachtoffers in Groot-Brittannië. "In het huis kan een aantal verklaringen gevonden worden die ons op het spoor van de moordenaars kunnen zetten", zei de procureur van Annecy.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten