donderdag 6 september 2012

"Van cocaïne tot watten eten, zolang we maar mager zijn"

Het 'Fashion Week'-seizoen is vandaag weer geopend met de start van de modeweek in New York. Elk jaar opnieuw duikt de problematiek van eetstoornissen bij graatmagere modellen en het bijhorende ongezonde ideaalbeeld weer op. Eén model heeft de moed bijeen geraapt om te getuigen hoe het er achter de schermen echt aan toe gaat. Kira Dikhtyar praat over de extreme manieren waarop modellen hun lijntje behouden.

"Kettingroken, dagelijkse darmspoelingen, laxeermiddelen, dieetpillen, amfetamines, hongeronderdrukkers, ... dit zijn slecht een paar technieken waarmee collega's hun eetlust afremmen", getuigt de Russische Kira Dikhtyar.

Cocaïne en co
Ze gaat verder: "Ik heb al genoeg verhalen gehoord van modellenbureaus die het gebruik van cocaïne en speed stimuleren om het metabolisme te versnellen en minder te eten".

"Ook een heleboel soorten injecties worden steeds populairder, waaronder HCG (zwangerschapshormoon dat de honger zou onderdrukken) in combinatie met een dieet van slechts 500 calorieën, en T3 schildklierinjecties die gezonde modellen inspuiten om hun metabolisme in overdrive te zetten", klinkt het. Nochtans zijn de gevaren van HCG ondertussen al gekend, van bloedklonters en galstenen tot beroertes.

Bolletjes watten
Het wordt nog absurder... Zo claimt de 24-jarige Kira dat sommige modellen zich volstoppen met bolletjes watten om te vechten tegen een lege maag. Zelf werd ze nog maar één keer in haar hele carrière geweigerd omdat ze te dun was, net nu, voor de opkomende show van designer Elie Tahari in New York.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten