zaterdag 8 september 2012

'Ron P. bekent moord aan medegevangene'

Ron P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de Rijswijkse Anneke van der Stap, zou zijn daad hebben bekend aan een medegevangene. Die zou het gesprek hebben opgenomen met een mobiele telefoon die hij illegaal in zijn cel had. Dat schrijft het AD op basis van dossierstukken die de krant in bezit heeft.

Volgens het AD heeft de medegedetineerde de geluidsopnames naar een telefoon buiten de gevangenis gestuurd. Hij weigert de opnames aan de recherche te geven, omdat hij hulp wil in zijn eigen proces. Justitie heeft een deel van de opnames boven water weten te krijgen, zegt de krant.

Uit het dossier zou blijken dat de medegedetineerde van Ron P. daderkennis heeft, schrijft het AD. Zo zou hij vertellen over de bosjes waar Anneke werd gevonden en zou hij weten dat zij 'buiten de bus' is omgebracht. Ook zou P. aan hem een strategie hebben onthuld om de moord op Van der Stap op een ander af te schuiven, aldus de krant.

Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de details uit het dossier die het dagblad in bezit zegt te hebben. Wel laat een woordvoerder van het OM weten dat ondanks onderzoek door justitie 'ons niets is gebleken van het bestaan van een opname met een bekentenis'.

Het proces tegen Ron P. in de zaak Van der Stap begint maandag. P. is al eerder veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op Christel Ambrosius. Die zaak is bekend geworden als de Puttense moordzaak. In die zaak is hij tot 18 jaar cel veroordeeld. P. ontkende dat hij Christel heeft vermoord en hij ontkent ook in de zaak-Van der Stap.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten