dinsdag 23 oktober 2012

Amerikaan levend verbrand in elektrische rolstoel

Een Amerikaan is zaterdagmiddag levend verbrand in zijn elektrische rolstoel. Het drama vond plaats in Atlanta. De politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Het is nog niet duidelijk of de brand is aangestoken.

Brandweerman Sean Johnson zegt dat de brand ontstond op de plaats waar de man zich bevond in zijn rolstoel en hij gelooft niet dat er brandversnellers in het spel waren. 'Er hing geen specifieke geur en dat is wel het geval bij het gebruik van brandstoffen', aldus Johnson.

Er wordt nu onderzocht of de rolstoel van de man de oorzaak van de brand was. Getuige Melvin Swinger zag hoe het slachtoffer nog een poging deed om uit zijn rolstoel te kruipen. 'Hij hing half uit zijn rolstoel die opgeslokt werd door de vlammen. Het leek erop dat hij nog wilde vluchten maar dat lukte niet meer.'

Zelfmoord
Johnson sluit niet uit dat de man zelfmoord pleegde, maar daar gelooft Swinger niets van. 'Hij schreeuwde immers om hulp', aldus Swinger. De brandweer was al na twee minuten ter plaatse, maar de man was al overleden. 'Het is zwaar voor ons. We moeten dit weer meenemen naar huis.'

Identificatie
Omdat de man zo zwaar verbrand is, hebben de autoriteiten de handen vol aan de identificatie van het slachtoffer. Het stoffelijk overschot werd overgebracht naar het Bureau voor Onderzoek in Georgia. De restanten van de rolstoel werden voor analyse naar het politiedepartement van Atlanta gebracht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten