maandag 22 oktober 2012

Vrouw ontsnapt aan de dood nadat bus taxi verplettert

Een Nederlandse toeriste in China is ternauwernood aan de dood ontsnapt na een ernstig ongeluk. Een toeristenbus in Hongkong reed gisteren massaal in op taxi waarin de vrouw zat. De taxi belandde op zijn dak en werd door de bus enkele meters vooruit geduwd. De voertuigen kwamen tot stilstand in de buurt van een drukke Starbucks.

De 64-jarige taxichauffeur en de 48-jarige Nederlandse overleefden wonderbaarlijk genoeg het ernstige ongeval. Dat schrijft The Standard, waar ook foto's van het ongeluk te aanschouwen zijn.

Het tweetal zat bekneld in de verpletterde taxi, maar de brandweer wist hen te bevrijden. De taxichauffeur werd in kritieke toestand naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht en de Nederlandse vrouw had enkel lichte verwondingen. De buschauffeur van de toeristenbus raakte niet gewond. Er waren geen passagiers aan boord.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, wordt nu onderzocht. Vast staat wel dat de bus en taxi niet te hard reden. De politie onderzoekt nu of een van de voertuigen een rood licht heeft genegeerd.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten