dinsdag 23 oktober 2012

Belgische politie zoekt identiteit dode vrouw


De politie in Vlaanderen is op zoek naar Nederlandse vakantiegangers die in de zomer van 2010 in de Belgische badplaats Zeebrugge verbleven. Op 17 augustus van dat jaar vonden kinderen in de duinen het stoffelijk overschot van vrouw, begraven onder het zand. Haar identiteit is nog steeds niet achterhaald. Mogelijk dat badgasten de vrouw destijds hebben gezien.

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer ter plaatse door verstikking om het leven is gekomen. Om erachter te komen wie de onbekende vrouw was, werd een gezichtsreconstructie gemaakt. Die leidde niet tot herkenning.

Isotopenonderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw wellicht afkomstig is uit Duitsland, Frankrijk, Oost-Europa of Rusland en dat ze enkele maanden tot jaren in Vlaanderen of Nederland verbleef. Isotopenonderzoek vindt in de botten plaats en kan aantonen op wat voor dieet iemand heeft geleefd.

Het slachtoffer was een blanke vrouw, tussen 25 en 35 jaar oud. Ze was slank en 1.61 meter lang. Ze had lang zwart haar.

De politie wil graag in contact komen met mensen die tijdens de zomermaanden van 2010 een van de festivals in Zeebrugge hebben bezocht, zoals Fuse on the beach en Polé Polé Beach .

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten