dinsdag 23 oktober 2012

'Seriemoordenaar' dreigt met bloedbad na moord op zwangere bruid

In New York City is zaterdag een 38-jarige zwangere vrouw vermoord op de vooravond van haar huwelijk. De moordenaar van Vindalee Smith heeft een boodschap achtergelaten. Hij dreigde ermee meer zwangere vrouwen te vermoorden (één per week) tenzij de befaamde seriemoordenaar Lee Boyd Malvo, beter bekend als de 'DC Sniper', wordt vrijgelaten.


In 2002 werd Malvo, toen amper 17 jaar oud, samen met John Muhammad veroordeeld voor de sluipschuttermoorden op tien mensen. Malvo kreeg daarvoor levenslang, Muhammad werd in 2009 geëxecuteerd. Om het mysterie in deze zaak nog te vergroten blijkt uit onderzoek dat Smith op het punt stond om te trouwen met een man die officieel nog getrouwd is. Hij werd ondervraagd door de politie, maar weer vrijgelaten. De politie gaat ervan uit dat Vindalee haar moordenaar kende.

Bruid
Zondag moest een van de mooiste dagen uit het leven van Vindalee Smith worden. Maar de aanstaande bruid van Anthony Jackman werd op gruwelijke wijze vermoord in haar appartement in Brooklyn, een wijk in New York. De hoogzwangere vrouw werd met een gapende nekwond aangetroffen op de vloer. Haar ongeboren kind was kansloos. Er was geen spoor van inbraak in het appartement en het moordwapen werd ook niet gevonden.

Ongerust
Alles voor haar huwelijk met Jackman in de New Dimension Church was tot in de puntjes geregeld. Smith was een toegewijde 'Seventh Day Adventist'. Toen de genodigden voor de kerkdienst de bruid niet zagen verschijnen voor de ochtenddienst, werden ze heel ongerust. Vervolgens ging de huisbaas met een loper het appartement checken en deed de vreselijke ontdekking.







Vervreemd van vrouw
Smith was een werkloze verpleegster en was nog maar net verhuisd naar het appartement in Brooklyn. Vreemd genoeg was haar bruidegom Anthony Jackman officieel nog getrouwd met een vrouw uit New Jersey. Speurders ondervroegen de man en die vertelde dat hij helemaal vervreemd was van zijn vrouw, maar wettelijk gezien nog altijd met haar getrouwd is. Zijn vrouw woont in hun huis, terwijl hij bij zijn moeder introk. Na ondervraging werd hij vrijgelaten, maar het is niet duidelijk of hij als een verdachte wordt gezien. Ook alle andere familieleden en vrienden die uitgenodigd waren voor de trouwpartij werden verhoord.

Smiley
De zaak kreeg een heel andere wending toen de New York Post meldde dat de moordenaar een vreemde boodschap achterliet onder het lichaam van Smith. Hij dreigt daarin om per week een zwangere vrouw te vermoorden tot de beruchte seriemoordenaar Lee Boyd Malvo uit de gevangenis wordt vrijgelaten. De moordenaar ondertekende zijn boodschap met 'The Apprentice' ('De Leerling') gevolgd door een smiley. Het lijkt er dus op dat de dader in de bloederige voetsporen van Lee Boyd Malvo wil treden. Malvo, beter bekend als de 'DC Killer', vermoordde tien mensen in gruwelijke sluipschuttermoorden in en rond Washington DC. Zijn partner Muhammad werd drie jaar geleden geëxecuteerd, maar Malvo zit een levenslange celstraf uit zonder de mogelijkheid vervroegd vrij te komen.

Dwaalspoor?
De speurders sluiten niet uit dat het briefje met de boodschap een list is om hen op een dwaalspoor te brengen. Toch is de angst in New York groot dat er een gevaarlijke seriemoordenaar uit is op zwangere vrouwen. Volgens de New York Post is er geen enkele link gevonden tussen het slachtoffer en Malvo.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten