maandag 3 december 2012

Dolfijn Seaworld bijt meisje in arm

Een achtjarig meisje beleefde de schrik van haar leven toen een dolfijn haar bij de arm greep terwijl ze het dier aan het voederen was in SeaWorld in Orlando, Florida. Haar vader legde de 'aanval' op video vast en hoopt hiermee andere ouders te waarschuwen die met hun kinderen naar de attractie trekken. Het meisje hield er een gehavende hand aan over.

Jillian Thomas bezocht het dierenpark SeaWorld in Orlando samen met haar familie. Zij was samen met haar haar broer de dieren aan het voederen toen het meisje de voedselschaal verschoof. Hierop sprong de dolfijn uit het water en greep haar bij de arm. Het kind werd bijna aan haar pols het water in gesleurd. 'Eerst dacht ik dat ik in het water moest springen om mijn dochter te redden', vertelde de geschrokken papa aan Orlando Sentinel.

Gelukkig kwam het niet zo ver want het dier liet uiteindelijk los, maar het handje van Jillian was wel flink gehavend en opgezwollen na de aanval.

Er wordt aan bezoekers gevraagd om geen juwelen te dragen en het hoofd van de dieren niet aan te raken. Ook mogen ze de voedselschaal niet verplaatsen. En dat is nu net wat kleine Jillian onbewust wel deed: ze verschoof de voedselschaal om te laten zien dat deze leeg was. Toen sloeg de dolfijn toe.

Minimumleeftijd
Volgens de ouders deden de medewerkers van het dierenpark achteraf of er niet veel aan de hand was. Jamie en Amy Thomas willen met het verspreiden van de beelden voorkomen dat een ander kind hetzelfde overkomt. 'Wij dachten dat er niets mis kon gaan', aldus de moeder van Jillian. 'Ook al zien dolfijnen er lief uit, het blijven natuurlijk wel wilde dieren.' De ouders gaan geen klacht indienen tegen het park maar willen wel dat SeaWorld de miniumleeftijd voor het voederen van de dolfijnen optrekt


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten