donderdag 6 december 2012

'Ergste sneeuwbuien morgen in ochtendspits'

Weerplaza.nl waarschuwt dat de ergste sneeuwbuien morgen precies in de ochtendspits vallen. Daar heeft dan vooral het westen van het land last van. Gemiddeld valt er 10 tot 12 centimeter sneeuw. Ook staat er vrijdag een harde tot stormachtige wind, waardoor sneeuwduinen kunnen ontstaan. Dat alles zorgt voor slecht zicht in het verkeer.

Vanaf middernacht gaat het sneeuwen en plaatselijk kan meer dan 15 centimeter vallen. Het zwaartepunt van de buien ligt precies tussen 7 en 9 uur, aldus een woordvoerder.

'Het weerbeeld voor morgen is in grote lijnen hetzelfde ten opzichte van wat we gisteren al aangaven, toch zijn er wel enkele belangrijke details anders. Het belangrijkste verschil is dat de weermodellen beginnen te 'twijfelen' over de treksnelheid van de sneeuwdepressie. Die snelheid is echter heel belangrijk, want dat bepaalt hoe lang het sneeuwt, waar het sneeuwt en wat de temperaturen zijn. Simpel gezegd, bij een trage snelheid is de kans op langdurige sneeuwval groter, maar weet zachte lucht van de Noordzee ook wat verder het land binnen te stromen. In de kustregio's gaat de sneeuw dan over in regen. De grote vraag waar onze meteorologen nu mee stoeien is waar die grens komt te liggen', aldus Michiel Severin van Weerplaza.nl.

Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten