woensdag 5 december 2012

Oplossing dubbel opstaptarief vor reizigers

Het ziet ernaar uit dat treinreizigers binnenkort over kunnen stappen van de ene vervoerder naar de andere zonder daarvoor opnieuw een opstaptarief te moeten betalen. De betrokken openbaar vervoerders streven ernaar dit begin volgend jaar technisch mogelijk te maken.

Dat staat in een brief die staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) vandaag heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. Haar ministerie, de Tweede Kamer en veel reizigers willen al langer af van de dubbele kosten voor de treinreiziger, maar tot nu toe schoot het daarmee niet echt op.

Probleem was ook dat het schrappen van het dubbele opstaptarief de vervoerders inkomsten scheelt. Daar heeft Mansveld nu ook een oplossing voor bedacht. Volgend jaar trekt ze als dat nodig is zelf de portemonnee om getroffen vervoersbedrijven te compenseren. Voor de drie jaar daarna zal 'een brede basis van treinreizigers" meebetalen door een beperkte verhoging van de tarieven. Deze verhoging wordt geleidelijk weer lager, terwijl de tarieven in de regio dan omhoog gaan.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten