zaterdag 26 januari 2013

Baby overleeft met hartje buiten het lichaam

In Texas is een baby geboren met een deel van haar hartje buiten haar lichaam. Na een succesvolle hartoperatie mocht het meisje afgelopen week naar huis. Een uniek schild moet haar broze hart beschermen, meldt ABC News.

Audrina Cardenas is een doorzettertje. De baby kwam in oktober vorig jaar ter wereld met een zeldzame aandoening genaamd 'ectopia cordis', waarbij het hart buiten de borstkas gevormd wordt. Het komt slechts bij één op 8 miljoen baby's voor en de meeste borelingen worden dood geboren of sterven binnen drie dagen na de geboorte.

Drie keuzes
Ashley Cardenas, de moeder van Audrina, werd na 16 weken zwangerschap geconfronteerd met de levensbedreigende diagnose. Ze kreeg drie keuzes voorgeschoteld: een abortus, de zwangerschap voldragen, wetende dat de baby zou sterven of de dokters de toestemming geven om onmiddellijk na de geboorte een gat te maken in de borstkas van de baby om het hart meer ruimte te geven.






'Nadat de dokters me uitlegden hoe ziek mijn baby was, wist ik één ding, ik zou er alles aan doen om de levenskansen van mijn kind te vrijwaren', aldus Ashley. Na de geboorte op 15 oktober moest baby Audrina dan ook een zes uur durende chirurgische ingreep ondergaan.

Progressie
Ondertussen heeft Audrina het ziekenhuis mogen verlaten. Een speciaal schild moet haar kwetsbare hartje voorlopig beschermen. Toch zijn de zorgen nog niet van de baan. De komende jaren zal het kind nog meerdere operaties moeten ondergaan om defecten aan het hart te herstellen. Al blijft de toekomst voor Audrina onzeker, de baby maakt nog elke dag progressie en dat stemt de artsen en haar moeder bijzonder hoopvol.


Bron  zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten