maandag 21 januari 2013

Krokodil jaagt Nederlanders nachtje de boom in

Vier Nederlanders hebben in het noorden van Australië ruim 20 uur in een mangroveboom gezeten om uit de klauwen van krokodillen te blijven. De dertigers probeerden zondag krabbetjes te vangen in een bootje, toen dat omsloeg in het ruwe water van Darwin. De mannen klauterden hierop in de boom en brachten er de nacht door.



De 34-jarige Michiel Muller vertelt tegen de Australische pers dat hij met drie vrienden krabvallen aan het plaatsen was. Nadat de boot omsloeg zwommen ze naar de mangrovebomen en zag één van de mannen een krokodil.

'Het zag ons, maar viel niet aan', vertelt Muller. ''s Nachts klommen we in grotere bomen om veiliger te zijn. We hoorden in het donker duidelijk 'dingen' om ons heen zwemmen.'

In de mangroveboom waren ze weliswaar veilig voor de krokodillen, maar niet voor de vele muggen en vliegjes. Na een barre nacht werd het laagwater. Toen slaagden de Nederlanders erin hun boot te bereiken. Zo konden ze een noodsignaal versturen, waarop een helikopter ze kwam redden, meldde het Australische persbureau AAP maandag. 'Het was een verschrikkelijk avontuur', zegt een van de vissers na de reddingsactie. 'Maar het geluid van de helikopter was prachtig.'

Volgens de directeur van CareFlight, een soort 'vliegende dokters', waren de Nederlanders in orde, maar schaamden zich wel een beetje. 'Ze kijken ernaar uit om zich op te frissen en een douche en een biertje te nemen', aldus Ian Badham.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten