woensdag 23 januari 2013

Nepcollectantes halen ruim 1,5 ton op

Drie inepcollectantes steken al twee jaar het geld van tienduizenden mensen uit het Rijnmondgebied in eigen zak. De stichting Leven met Kanker, voor wie ze beweren collecteren, schat dat de drie al ruim 1,5 ton hebben 'verdiend'. 'Het lijken leuke meiden maar het zijn doorgewinterde criminelen.'


Gisteren was de rechtszaak tegen Shirley S., de 21-jarige hoofddader uit Hoogvliet. Voor vier illegale collectes langs enkele honderden adressen kreeg ze een taakstraf van 60 uur.

Hans van Houwelingen van Leven met Kanker is woest dat de naam van zijn stichting wordt misbruikt. 'Wij houden geen collectes. Daar komen mensen achter als ze onze website opzoeken. Daarna bellen ze ons. Wij verkopen alleen kalenders. Van dat geld wordt speelgoed gekocht dat bekende Nederlanders als Marco Borsato naar kinderen met kanker in ziekenhuizen brengen,' vertelt hij aan het AD/Rotterdams Dagblad.

Lieve gezichten
Volgens Van Houwelingen worden de vrouwen soms aangehouden maar staan ze dan al snel weer op straat. 'Met hun lieve gezichten en geverfde haren lijken het leuke meiden maar het zijn gewoon doorgewinterde criminelen.'

Hij schat in dat het trio ongeveer 400 euro per dag ophaalt. 'Als je dat vier dagen per week doet, heb je 1600 euro. En dat weken achter elkaar. Dan praat je in twee jaar tijd al snel over ruim 1,5 ton.' Het is niet bekend waar dat geld is gebleven.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten