maandag 15 april 2013

'Geen zwart personeel in station Parijs tijdens bezoek Israëlische president'

Tijdens een bezoek van de Israëlische president Shimon Peres werden alle zwarte en Noord-Afrikaanse medewerkers uit het station van Parijs verbannen. De Franse vakbond SUD-Rail heeft nu een officiële klacht ingediend wegens racisme.

Dit meldt de Britse krant The Telegraph. Op 8 maart kwam Peres naar het Parijse station Gare Du Nord voor een bezoek aan de Franse president François Hollande. Peres kwam met een delegatie van andere hooggeplaatste Israeliërs met de trein vanuit België. Zij werden begroet door het personeel van de SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij, en dochteronderneming ITIREMIA.

Volgens SUD-Rail werd er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er geen moslims aan het werk waren bij de verwelkoming van de Israëlische president. De dag ervoor werd alle werknemers verteld dat er een verbod op personeel van Noord-Afrikaanse afkomst of met een donkere huidskleur zou gelden op het station, omdat ze misschien moslim zouden zijn. In de klacht staat te lezen dat die maatregel door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en de Israëlische ambassade in Parijs was getroffen, omwille van veiligheidsredenen.

Hollande en Peres laten weten niet van de maatregel op de hoogte te zijn geweest

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten