woensdag 17 april 2013

Patiënt redt leven van ambulancemedewerker

Een ernstig zieke patiënt heeft het leven van een ambulancemedewerker gered, die een hartaanval kreeg toen hij de patiënt naar het ziekenhuis bracht in het noorden van Frankrijk, meldt de Franse krant 'La Voix du Nord'.

De inwoner van Berck-sur-mer realiseerde zich dat de ambulancemedewerker, die hem naar Rijsel bracht voor een scan, de symptomen van een hartaanval vertoonde en besloot daarop het stuur over te nemen om hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

De 60-jarige Christian Nayet lijdt volgens de krant aan kanker in een ver gevorderd stadium. Hij zei tegen de ambulance-chauffeur: 'Geef me je sleutels, vertrouw me. Mijn leven is niet in gevaar, maar het jouwe wel! We gaan snel rijden. Mijn scan kan wachten.' Omdat de man er niet in slaagde de sirene te laten loeien, zette hij enkel de lichten aan.

Juiste reflex
'Hij kwam bij het ziekenhuis aan zoals elke ambulance aan zou komen', zei Frédéric Allienne van het ziekenhuis van Lens. 'De patiënt had de juiste reflexen, wat tot een snelle verzorging van het slachtoffer leidde.' Nayet gaf de man onderweg zelfs een antistollingsmiddel om het bloed te verdunnen en zo de bloedcirculatie te bevorderen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten