zaterdag 20 april 2013

Rechter op huisbezoek ernstig mishandeld

Een rechter in Den Haag is gisteren aangevallen en ernstig mishandeld. Ze was op huisbezoek bij een Hagenaar voor wie een gedwongen opname in een psychiatrische kliniek was gevraagd. Plots pakte hij een groot voorwerp beet en haalde uit naar het hoofd van de edelachtbare. Ze probeerde de klap nog af te weren, maar kon niet voorkomen dat ze ernstig gewond raakte aan haar handen, vingers en hoofd.

Jaarlijks leggen rechters in Nederland 11.000 van dergelijke bezoeken af. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat zo'n incident zich voordoet. 'We zijn enorm geschrokken,' zegt een woordvoerder van de rechtbank tegen het AD.

'De rechters die dergelijke bezoeken afleggen zijn zich er heel goed van bewust dat ze op bezoek gaan bij een kwetsbare groep mensen. Er gebeurt wel eens wat, maar dat bleef tot nu toe bij verbaal geweld.'

Het OM in Rotterdam onderzoekt het incident. Als de man voor het gerecht wordt gebracht, kan net als bij strafvervolging voor ambulancemedewerkers en agenten, een hogere straf worden geëist.

Bron
Lees ook: Mishandelde Haagse rechter is anderhalve vinger kwijt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten