woensdag 8 mei 2013

31 verdachten diamantroof Zaventem opgepakt

De politie heeft de vermoedelijke daders van de diamantroof op het internationale vliegveld Zaventem bij Brussel in de smiezen. In België, Zwitserland en Frankrijk zijn in totaal 31 verdachten opgepakt, meldde justitie in Brussel woensdag.

In Zwitserland werden diamanten teruggevonden die waren buitgemaakt. Bij tientallen huiszoekingen in België zijn grote sommen geld, luxe wagens en andere goederen in beslag genomen.

De roof vond op 18 februari plaats. Iets voor 20.00 uur reden twee zwarte auto's met zwaailichten en met hoge snelheid door de opengeknipte omheining van het vliegveld naar een vliegtuig met bestemming Zwitserland. Beambten van het waardetransportbedrijf Brink's stonden daar pakketten in te laden.

Onder bedreiging wisten de daders ruim 120 pakketjes te stelen. Amper 5 minuten later verlieten de overvallers weer het terrein. De totale waarde van de buit: 50 miljoen dollar, ofwel circa 37,4 miljoen euro.

Of er een verband bestaat tussen deze overval en de zeer gewelddadige roof op Brink's in Amsterdam-Zuidoost 2 jaar geleden, is nog onderwerp van onderzoek.

Bron
       
Lees ook: 'Topcriminelen uit België achter overval Brink's Best'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten