maandag 6 mei 2013

In ravijn gestorte toeriste opgegeten door gieren

Een toeriste die driehonderd meter naar beneden stortte in de Franse Pyreneeën en tijdens haar val overleed, werd na haar dood verorberd door gieren. De roofvogels sloegen toe voor reddingswerkers het lichaam konden bergen.

De 52-jarige vrouw maakte samen met vrienden een trektocht in de omgeving van de Pic de Pista toen het drama zich voordeed. De toeriste stortte haar dood tegemoet na het nemen van een binnenweg, zo schrijft de Daily Mail. De hulpdiensten troffen enkel nog wat botten, kleren en schoenen aan nadat ze het schoffelijk overschot hadden gelokaliseerd. De gieren hadden de vrouw in amper een uur helemaal opgegeten.

Bedreiging
Furieuze plaatselijke bewoners eisen nu van de autoriteiten dringende maatregelen tegen de roofvogels. De angst voor de gieren neemt in de regio gestaag toe. Landbouwers vragen de toestemming om de beschermde vogels neer te schieten indien de gieren een bedreiging vormen voor hun schapen en koeien.

Aanvallen
Zoals wel meer aaseters valt de vale gier ook geregeld levende runderen aan, meestal gaat het dan om sterk verzwakte of heel jonge exemplaren. Doordat in Zuid-Europa sinds januari 2007 landbouwers ingevolge EU-richtlijnen geen karkassen meer mogen laten liggen op hun landerijen (in verband met de gekke-koeienziekte) heeft de gier meer moeite om voedsel te vinden, wat er toe leidt dat vaker levende dieren worden aangevallen.

'Het is niet fijn om te zien hoe een gier een levend rund aan stukken scheurt,' legde landbouwer Alain Larralde eerder uit in Le Nouvel Observateur.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten